2016. november 18., péntek

Varázslat retextil szállal és varrógéppel
.

Nem véletlenül használtam a címben a varázslat szót,hiszen egyszerű retextil szállal és cikk-cakk varrással valóban varázslatos tárgyakat hozhatunk létre.
Ha körben elindulunk a retextil szállal és lazán irányítva hagyjuk,hogy a cikk-cakk varrás csigavonalban egymáshoz rögzítse a különböző színű szálakat, akkor készíthetünk egy nagy összefüggő ( egységes) kerek szőnyeget. Ha azonban  egy terméken belül több kisebb, nagyobb, azonos vagy különböző méretű színes kört készítünk és azokat dolgozzuk össze abban az esetben:-színpompás faliszőnyeg, jógaszőnyeg vagy padlószőnyeg kerekedik ki kezünk nyomán. Ezekből a síkbeli kisebb,nagyobb körökből különleges ékszerek (nyakláncok,fülbevalók) plusz övek is összeállíthatók.
 Ha már beteltünk a szőnyegek és a síkbeli tárgyak készítésének gyönyörűségével,áttérhetünk ennek a  technikának a segítségével  alapanyagaink  formálhatóságának irányába, azaz térbeli formák létrehozására. A forma függ a fonal vastagságától, rugalmasságától,és attól,hogy erőteljesebben fordítjuk a gép alatt a szálakat. Ezzel a technikával sapka, táska, tál, de kellő gyakorlással és lelkesedéssel még vázaforma is elővarázsolható.
Munka közben egyre szélesedik a termékek palettája, újabb és újabb ötletek, lehetőségének tárháza juthat eszünkbe. Fantáziánk a végletekig szabadon szárnyalhat, így vágyaink az alkotás örömében beteljesedhetnek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése